DOLAR 34,6532
EURO 36,3348
ALTIN 2.933,02
BIST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C

Bosch, batarya hücreleri konusunda CATL ile iş birliği yapacak

27.12.2019
A+
A-

Bosch’un hedefi 48 volt batarya teknolojisinde lider olmak…

  • Mobilite Çözümleri İş Kolu Başkanı Stefan Hartung: “48 volt hibridizasyonu, yarının otomotiv pazarında asgari standart olacak.”
  • 2025 yılı itibarıyla, yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 20’si 48 voltluk sisteme sahip olacak.
  • Bosch’un 48 volt batarya üretimi 2018 yılının sonlarında Wuxi’de başladı.

Stuttgart, Almanya – Bosch ve Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), yüksek performanslı batarya hücreleri konusunda uzun süreli bir stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliğiyle CATL, bu hücreleri Bosch gereksinimlerine uygun olarak tasarlayacak, geliştirecek ve üretecek. Hücreler, Bosch tarafından geliştirilen 48 volt bataryada kullanılacak. Bu batarya, verimliliği global olarak çok daha önemli bir hale gelen 48 volt hibrit güç aktarım mekanizması sistemlerinin temel parçası.

Teknoloji ve servis sağlayıcısı Bosch yapılan iş birliğiyle, batarya hücrelerinin uzun vadede tedariğini de güvence altına almış oldu. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Çözümleri İş Kolu Başkanı Dr. Stefan Hartung, iş birliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Batarya hücrelerini anlamamız gerekiyor ama bunları kendimizin üretmesi gerekmiyor. CATL ile yapılan iş birliği neticesinde, köklü bir lityum iyon batarya hücresi uzmanıyla ortaklaşa çalışmalar gerçekleştireceğiz. Sistem teknik bilgimiz ve batarya yönetimindeki uzmanlığımız bir araya geldiğinde, 48 volt batarya pazarındaki güçlü konumumuzu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Dünyanın önde gelen lityum iyon batarya uzmanlarından biri olan CATL, şu anda Erfurt Almanya’da bir batarya fabrikası kuruyor. Bosch açısından bu iş birliği, elektromobilite alanında pazar liderliğine giden yolda bir başka adımı oluşturuyor. Birçok global otomobil üreticisi daha şimdiden Bosch’un 48 volt bataryasını kullanıyor.

1569240369_Bosch_CATL_Is_birligi_BB_240919

48 volt sistemi, yarının otomotiv pazarında asgari standart olacak

Bosch’un 48 volt sistemlere ilişkin portföyü, DC/DC konvertörler ve elektrikli makineler gibi diğer sistem bileşenlerini de kapsayacak şekilde 48 volt bataryanın ötesine geçiyor. Bu teknolojiyle Bosch, tüm araç sınıflarını geleceğin emisyon gereksinimleri için hazır hale getirmeyi ve ekonomik hibridizasyon sunmayı hedefliyor. 48 volt elektrifikasyon, içten yanmalı motora bir elektrikli motor ekliyor. Bu motor, fren sırasında ortaya çıkan enerjiyi geri kazanarak şarj olan 48 volt batarya ile çalışıyor. Böylece, yakıt tüketimi yüzde 15 oranında azaltılabiliyor. Hartung, “Verimliliği artırmak istiyorsak, fren enerjisinin kullanılmadan boşa gitmesine artık izin veremeyiz. Bu 48 volt hibridizasyon yarının otomotiv pazarında kesinlikle asgari standart olacak” dedi.

48 volt çözümler pazarı, dünya genelinde büyüyor. Bosch, 2025 yılı itibarıyla dünya genelinde satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 20’sinde 48 voltluk bir sistem ve buna uygun bir batarya bulunacağını öngörüyor. 48 volt sistemlere olan talep, başta Avrupa ve Çin olmak üzere artıyor.

Düşük maliyetli ve kolaylıkla entegre edilebilir

Bosch’un Wuxi Çin’deki fabrikası, geçtiğimiz yıl ilk nesil 48 volt batarya üretimine başladı. Bu ürünün en son versiyonunun ayırt edici özelliği, bataryanın küçük olması ve pasif bir şekilde soğuması. Bu, otomobil üreticilerinin bataryayı araç modellerine kolay bir şekilde entegre edebileceği ve herhangi bir ek soğutma ünitesine ihtiyaç duyulmayacağı anlamına geliyor. Ayrıca üretici firmalar, tescilli mühendislik çalışmaları için gereken uzun ve masraflı çabaları ortadan kaldırabilirler. Hartung, “48 volt bataryamızın pazarda lider konuma ulaşacağından ve 48 volt hibridi kitle pazar için ekonomik hale getireceğinden eminiz.” dedi.

E-mobilite ekosisteminde uzmanlık

Diğer şirketlere oranla e-mobilite alanında daha geniş bir pozisyona sahip olan Bosch, 2020 yılı ve sonrasında ortaya çıkacak olan kitle e-mobilite pazarında lider olmayı hedefliyor. Şirket, bu alandaki satışlarını 2025 itibarıyla on kattan fazla artırarak 5 milyar Euro’ya yükseltmeyi planlıyor. Bosch elektrikli güç aktarım mekanizması bileşenleri, şu anda dünya genelinde bir milyondan fazla araçta yer alıyor. Bugüne kadar 50 elektrikli araç platformunda güç aktarım mekanizması projesi yürüten Bosch, dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarı olan Çin’de pazar lideri. Bosch teknolojisi; elektrikli bebek arabaları, bisikletler ve scooterlardan binek otomobillere ve ticari araçlara kadar neredeyse her araç sınıfında görülebiliyor. Bu nedenle şirketin uzmanlığı, tüm e-mobilite ekosistemini kapsıyor. Bosch, sekiz Avrupa ülkesinde elektrikli araç sürücülerine yaklaşık 40.000 şarj noktasına uygulama tabanlı erişim sağlamak üzere çeşitli otomobil üreticileriyle iş birliği yapıyor. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İŞTEİLHAM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d blogcu bunu beğendi: