DOLAR 34,6567
EURO 36,3201
ALTIN 2.939,09
BIST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C

Gıda Bileşenleri Endüstrisinin Ekonomik Büyüklüğü Global Düzeyde 40 Milyar Dolara Ulaştı

31.12.2019
A+
A-

Yetersiz beslenme, insani boyutta yaşanacak sorunlarla birlikte, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor.  Günümüzde 7,5 milyara ulaşan dünya nüfusunun gıda güvenliğini sağlamada yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri stratejik önem taşırken, sektörün ekonomik büyüklüğünün global düzeyde 40 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

 

Yetersiz beslenme, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor

Hiç tüketim artışı yaşanmasa bile 2050 yılında 9,77 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusunu besleyebilmek için yüzde 60 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyulacak. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ise 2 milyar kişi 2050 yılında yetersiz beslenme sorunu ile karşı karşıya kalacak. Yetersiz beslenme, insani boyutta yaşanacak sorunlarla birlikte, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor.

1569754597_pasta

Gıda bileşenleri gıda güvenliğini sağlamada stratejik öneme sahip

Bu nedenle günümüzde 7,5 milyara ulaşan dünya nüfusunun gıda güvenliğini sağlamada koruyucu önlemler daha da stratejik bir hale geldi.  Öyle ki, yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri endüstrisinin ekonomik büyüklüğünün global düzeyde 40 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde 24-26 Ekim 2019 tarihlerinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı (Food & Nutritional Ingredients), katılımcı ve ziyaretçilerine bu pastadan daha büyük pay almalarına destek veriyor.

Sektöre dair en son teknolojik gelişmeler, trendler ve ürünler vitrine çıkıyor

Food & Nutritional Ingredients 2019, gıdaların korunmasında ulaşılan son teknolojik gelişmeler, trendler ve hammadde çeşitlerini, 20’yi aşkın ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi ve 100’ün üzerinde katılımcı ile buluşturmaya hazırlanıyor. Food & Nutritional Ingredients 2019’da gıda ve helal gıda hammadde ve organik bileşenleri ile yarı mamüller ve katkı maddeleri, gıda analiz ve ürün geliştirme sistemleri, gıda güvenliği teknolojileri, gıda paketleme teknolojileri ile gıda üretim ekipmanları vitrine çıkacak.

1569754604_Gida_bilesenleriTuz, baharat gibi gıda koruyucuları, binlerce yıldır yiyeceklerin korunması için kullanılıyor

Artmaya devam eden insan nüfusunu besleyebilmek için üretilen yiyeceklerin saklanması ve uzun raf ömrüne sahip olması; hayati derecede önem taşıyor. Nitekim, insanoğlu, binlerce yıldır sınırlı yiyeceğini koruyabilmek adına tuz gibi gıda koruyucular, kurutma, tütsüleme, konserve gibi halen kullanılan çeşitli yöntemler ile yemeğin az olduğu dönemlerde hayatta kalmayı başardı. Örneğin Mısırlılar ve Romalılar, potasyum nitrat, baharat ve renklendiricileri, besinlerin raf ömrünü ve görünümünü geliştirmekte kullandılar.  Ülkemizin üzerinde bulunduğu tarihi İpek Yolu, doğudan batıya besinlerin raf ömrünün arttıran çok değerli baharatların taşınmasını sağladı. M.Ö. 3000-900 yıllarında et ürünleri tuzlanarak saklanırken, peynirler de odun tütsüsünde işlenerek veya kurutularak daha dayanıklı hale getirilirdi. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İŞTEİLHAM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d blogcu bunu beğendi: