DOLAR 34,6567
EURO 36,3201
ALTIN 2.939,09
BIST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C

H&M GROUP ORGANİK PAMUK KULLANIMINDA LİDER OLDU

26.06.2020
A+
A-

H&M group, tüm malzemelerini daha sürdürülebilir bir yolla tedarik etme yolunda ilerlemeye devam ediyor.

 

Kar amacı gütmeyen global Tekstil Borsası, bugün, tekstil sektöründeki sürdürülebilir malzeme kaynaklarının durumunu derinlemesine değerlendiren 2019 Malzeme Değişimi Analiz Raporu’nu yayınladı. H&M group, organik pamuk kullanımında ve Sorumlu Kaz Tüyü Standardı tarafından sağlanan sorumlu kaz sertifikası sıralamasında liderliği üstlenirken, aynı zamanda dünyanın en büyük geri dönüştürülmüş pamuk, geri dönüştürülmüş yün, geri dönüştürülmüş naylon ve liyosel kullanıcılarından biri olduğunu kanıtladı.

 

H&M group, tercih edilen pamuğu tedarik eden bir numaralı şirket olarak kabul ediliyor. Bu, diğerlerine ek olarak; organik pamuk, geri dönüştürülmüş pamuk ve Better Cotton Initiative (BCI) aracılığıyla sağlanan pamuğu da kapsıyor. Şirket, 2020 yılına kadar tüm pamuğunun organik, geri dönüştürülmüş veya BCI yoluyla daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmesi hedefine doğru adım atmaya devam ediyor.

 

“H&M group’un her açıdan kararlı olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Malzeme değişiminde sektör lideri olan H&M Group, Malzeme Değişimi Liderler Çevresi’nde yer alıyor ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Pamuk, El Yapımı Selülozikler ve Sorumlu Kaz endekslerinde lider konuma ulaştı. İklim değişikliği ve doğal kaynak perspektifinden bakıldığında bu, hem geri dönüştürülmüş ve tercih edilen yenilenebilir malzemelerin özümsenmesini hem de gerçekten esnek tedarik topluluklarının ve ilişkilerin kurulmasını gerektirecek. Endüstrinin, birbirine bağlı sorunlara bütünsel ve kapsayıcı çözümler bulmak için H&M group gibi liderlere ihtiyacı var. Tekstil Değişim Malzemesi Değişim Endeksi bunu desteklemek için tasarlandı. ”diyor Avrupa ve Malzeme Stratejisi, Tekstil Borsası Direktörü Liesl Truscott.

 

“Sürdürülebilir malzeme tedariğinde lider bir şirket olarak sıralanmak, işimizi daha sürdürülebilir hale getirmek için her gün yaptığımız tüm sıkı çalışmaların büyük bir takdiri. Ancak bu henüz bitirdiğimiz anlamına gelmiyor, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını artırmak ve yenilikçi malzemeleri öne çıkarmak için hala yapılacak işler var. Daha sürdürülebilir bir moda geleceğine giden yolu açmak için büyüklüğümüzü kullanmayı taahhüt ediyoruz.” diyor H&M Çevresel Sürdürülebilirlik Müdürü Cecilia Brännsten.

 

Grup ayrıca, eski balık ağlarından, halılardan ve üretimden arta kalan atıklardan geri dönüştürülmüş naylon ve geri dönüştürülmüş polyester ile dünyanın en büyük geri dönüştürülmüş malzeme kullanıcılarından biri. Geçen yıl H&M group, yaklaşık 537 milyon PET şişeye eşdeğer geri dönüştürülmüş polyester kullandı.

 

Pamuk ve polyester ve naylon gibi sentetik malzemelerden sonra, H&M group’un en çok kullandığı malzemeler viskoz gibi insan yapımı selülozik malzemeler. Onları daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik etmek şirketin hedefinin büyük bir parçası. H&M group, çevreye duyarlı bir kapalı döngü sürecinde üretilen sürdürülebilir odun kaynaklarından gelen dünyanın en büyük lyocell kullanıcılarından biri olarak konumunu koruyor.

 

H&M group, 2030 yılına kadar tüm malzemelerinin geri dönüştürülmüş veya daha sürdürülebilir yollarla tedarik edilmiş olması hedefi doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. Buradaki zorluk, tekstili tüm ölçeğiyle geri dönüştüren teknolojinin eksikliği nedeniyle liflerin yüzdesini arttıramamak. Bu nedenle şirket, moda endüstrisinde hiç kullanılmamış kalitesinde kıyafet üretmek için, yüksek miktarda pamuk ve viskozu selülozik bir materyale dönüştüren Circulose gibi yeni tekstil geri dönüşüm teknolojilerine aktif olarak yatırım yapıyor.

 

Malzeme Değişim Analiz Raporu Hakkında

 

Malzeme Değişim Analiz Raporu, endüstrinin tercih edilen malzemelere geçişi, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH’ler) ve döngüsel ekonomiye dönüşüm için yapılan global çalışmalar hakkında data bazlı analizler sunuyor.

 

Tekstil Borsası’nın, şirketin daha önce yayınladığı, tekil şirket gelişimini gösteren endeks grubu olan Malzeme Değişim Endeksi’ni (MCI) temel alıyor. Raporun tamamını burada bulabilirsiniz.

 

Tekstil Borsası Hakkında

 

Tekstil Borsası, sürdürülebilir elyaf ve malzeme endüstrisinde liderler yaratan küresel bir kâr amacı gütmeyen kuruluştur. Kuruluş, önde gelen endüstri standartlarının yanı sıra markaların ve perakendecilerin tercih edilen elyaf ve malzeme kullanımını ölçmelerini, yönetmelerini ve izlemelerini sağlayan kritik endüstri verilerini ve analizlerini toplar ve yayınlar. Önde gelen markaları, perakendecileri ve tedarikçileri temsil eden 400’den fazla üyesi ile Tekstil Borsası tercih edilen liflerin kullanımını önemli ölçüde hızlandırmakta ve global tekstil endüstrisinde standartların ve sertifikaların benimsenmesini artırmaktadır.

 

Editoryal amaçlı görseller H&M Group’un resim galerisinde bulunabilir ve indirilebilir. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İŞTEİLHAM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d blogcu bunu beğendi: