DOLAR 34,7784
EURO 36,7823
ALTIN 2.946,32
BIST 10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Yağmurlu
İstanbul
17°C
Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 13°C
Çar 12°C
Per 10°C

ASAŞ, 10 Ülkenin Yer Aldığı AB Fon Destekli RETROFEED Projesinde Önemli Bir Partner Konumunda

18.06.2020
A+
A-

ASAŞ, enerji yoğun sektörlerde kaynak kullanımında tasarruf ve enerji verimliliği sağlamak hedefiyle, Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 araştırma ve yenilik programı çerçevesinde fonlanan ve Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle hayata geçirilen RETROFEED Projesi ortakları arasında yerini aldı. 10 ülkeden 18 şirketin katıldığı ve 2023’te tamamlanması planlanan projenin ilk toplantısı Kasım 2019’da Brüksel’de gerçekleştirildi.

 

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 araştırma ve yenilik programı çerçevesinde fonlanan ve Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle hayata geçirilen RETROFEED Projesi’nin 10 ülkedeki 18 ortaklarından biri oldu. İspanya Zaragoza’da bulunan Enerji Kaynakları ve Tüketim Araştırma Merkezi CIRCE Vakfı tarafından koordine edilen proje, seramik, çimento, alüminyum, çelik ve zirai kimyasal gibi enerji yoğun sektörlerde üretim proseslerinin yeniden şekillendirilerek değişken, biyo-bazlı ve döngüsel hammaddelerin kullanılmasını sağlayıp kaynak maliyetinde % 22, enerji verimliliğinde % 19 artış, bunun sonucunda ise maliyetlerde ve karbon emisyonlarında azalma sağlamayı hedefliyor.

 

Projenin ilk toplantısı, 26-27 Kasım 2019 tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya ASAŞ’ı temsilen Enerji Müdürü Hasan Basri Taşkın, Ar-Ge Müdürü Görkem Özçelik ve Fon Destekli Projelerden sorumlu Ar-Ge Mühendisi Zeynep Tutku Özen katıldı. Alüminyum endüstrisinde RETROFEED çözümlerinin validasyonu yapılması görevine liderlik eden ASAŞ, toplantıda Ar-Ge faaliyetleri ve kapasite sunumunun ardından, proje sonrasında hedeflenen enerji karlılığı ve hurda alüminyum kullanımında artışı aktardı.

 

Nisan 2023’te tamamlanması hedeflenen projeyle seramik, çimento, alüminyum, çelik ve zirai kimyasal gibi sektörlerde mevcut proseslere alternatif yaratılarak, tesiste elde edilen atık ve / veya yan ürünlerin hammadde karışımlarının entegrasyonu, mevcut fırın / reaktör besleme stoku tedarikini tamamlamak için atık maddelerin tesis dışından verilmesi, biyo-bazlı kaynakların hammadde olarak kullanılması, mevcut fosil yakıt talebini azaltmak için biyo bazlı yakıtların yanması ile çelik sanayi artıklarının ve diğer sanayi sektörlerinden benzer diğer artıkların alternatif hammadde olarak kullanılması amaçlanıyor.

 

ASAŞ Hakkında

1990 yılında kurulan ASAŞ, bugün Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 2400’den fazla çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Sektörün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan ASAŞ, üretim alanındaki tecrübesini tasarım ve Ür-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirerek sektöre birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor. ASAŞ, alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum bayrak ve aydınlatma direkleri, alüminyum kapı, pencere ve giydirme cephe sistemleri, panjur sistemleri, garaj kapıları ve motor kontrol sistemleri alanında zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bugün 80’i aşkın ülkeye ihracat yapan ve kuruluşundan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 listesinde de 62’inci sırada yer alıyor. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İŞTEİLHAM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d blogcu bunu beğendi: