DOLAR 34,3686
EURO 36,3588
ALTIN 2.825,22
BIST 9.405,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 15°C

Şekerbank, UNEP FI “Sorumlu Bankacılık Prensipleri”nin kurucu imzacılarından oldu

28.12.2019
A+
A-

Sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü rol üstlenen Şekerbank, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) tarafından hayata geçirilen Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ne (Principles for Responsible Banking) dünyadan kurucu imzacı olarak katılan 130 bankadan biri oldu.

 

Şekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ni imzalayarak, sürdürülebilirliğin, faaliyetlerinin ve stratejilerinin merkezinde olduğunu bir kez daha teyit etti.

Sürdürülebilirlik stratejisini ve iş hedeflerini uluslararası ilke ve taahhütler çerçevesinde geliştirerek, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü bir rol üstlenen Şekerbank, bu alandaki çalışmaları kapsamında Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) tarafından hayata geçirilen Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin (Principles for Responsible Banking) kurucu imzacılarından biri oldu.

Dünya çapında toplam aktif büyüklükleri 47 trilyon doları aşan 130 bankanın kurucu imzacı olduğu Sorumlu Bankacılık Prensipleri, 22 Eylül’de New York’ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında lanse edildi.

Şekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin altına attığı imza ile dünyanın dört bir yanından 130 bankanın yer aldığı koalisyona katılarak sürdürülebilir bir geleceğin inşasında önemli bir rol alma taahhüdünde bulundu.

Sürdürülebilir bankacılık endüstrisinin gelişimi için tek bir çerçeve sağlayan prensipler; uyum, etki ve hedef belirleme, müşteriler, paydaşlar, yönetişim ve kültür, şeffaflık ve hesap verebilirlik olmak üzere altı ana konuyu ele alıyor. Ayrıca bankacılık sektörünün sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmedeki sorumluluğu pekiştirilirken, sektörün BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve 2015 Paris İklim Anlaşması ile uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Erdal Erdem: “66 yıldır sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü rol üstleniyoruz”

“Sorumlu Bankacılık Prensipleri”nin kurucu imzacısı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Şekerbank Genel Müdürü Erdal Erdem, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Anadolu’daki yüzbinlerce ciftcinin üretime dayalı ekonomik kalkınmayı ve sürdürülebilir tarımı desteklemek için kurdukları Şekerbank, 66 yıldır sorumlu bankacılık anlayışı ile sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü rol üstlenmektedir. Sürdürülebilir kalkınma misyonunu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda geliştiren Bankamız, 2015 yılında faaliyetlerini söz konusu hedefler altında gruplamıştır. Bankamız şimdi de kuruluş misyonumuzun bir gereği olarak, “Sorumlu Bankacılık Prensipleri”nde kurucu imzacı olarak yerini almıştır. Şekerbank olarak toplumsal gelişime, doğamızı korumaya ve refahı artırmaya yönelik örnek bir bankacılık modeli sunmaya, sağladığımız sosyal ve çevresel faydayı artırmaya ve taahhütlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Sorumlu Bankacılık Prensiplerini ve Çerçeve Belgeleri ile ilgili bilgilere aşağıdaki linkten ulaşılabiliyor:

https://www.unepfi.org/banking/bankingprinciples/ Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İŞTEİLHAM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d blogcu bunu beğendi: