DOLAR 34,6595
EURO 36,3299
ALTIN 2.942,18
BIST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 13°C

GÖÇMEN ARAŞTIRMASI: İNGİLİZLERİN YARISINDAN FAZLASI GÖÇMENLERİ ‘EVLERİNE’ GÖNDERMEK İSTİYOR

29.12.2019
A+
A-

Avrupa’daki göçmenlere yönelik, ülkelerine kolayca para gönderebilecekleri bir hizmet sunan TransferGo YouGov’la  birlikte Brexit odağında bir göçmen araştırması yürüttü. Araştırma, İngilizlerin göçmenlikle ilgili ‘tutarlı olmayan’ tutumlarını gösteriyor.

 

  • Göçmenlik, İngilizler için Brexit’in ardından bir numaralı sorunu oluşturmaya devam ediyor ve nüfusun %73’ü daha katı kısıtlamalar istiyor.
  • İngilizlerin yarısından fazlası, göçmen popülasyonunun halen çok yüksek olduğunu söylüyor, ancak bu grup içinde;
    • %43’ü göçmen nüfusun belirli türlerdeki işler için ‘gerekli’ olduğunu kabul ediyor,
    • Bu grubun yarısından fazlası, inşaat (%53) ve temizlik (%56) işi için yabancı bir işçi çalıştırıyor ya da çalıştırabilir olduğunu belirtiyor.
  • Göçmen nüfusun çok yüksek olduğunu düşünenlerin çoğu, aniden işsiz kalsalar bile bir inşaat işi (%61) ya da taksi şoförlüğü (%57) için başvurmayacaklarını söylüyor.
  • Brexit etkisi: Ayrılma oyu verenlerin %83’ü, göçmenliğin çok yüksek olduğuna inanıyor, kalma oyu verenler arasında bu oran %29.

YouGov araştırması, göçmenliğin İngilizler için Brexit’in ardından bir numaralı sorunu oluşturmaya devam ettiğini ve nüfusun %73’ünün göçmenlere daha katı kısıtlamalar uygulanmasını istediğini ortaya koydu.

Araştırma aynı zamanda İngilizlerin göçmenliğe karşı olan tutumlarındaki belirgin çelişkileri açığa çıkardı. YouGov tarafından gerçekleştirilen anket, İngilizlerin yarısından fazlasının (%54) göçmenliğin çok yüksek olduğunu düşündüğünü, ancak bu grubun %43’ünün belirli türlerdeki işler için göçmenliğin ‘gerekli’ olduğunu kabul ettiğini açığa çıkardı.

Ucuz iş gücü ise kalsın

Bu grubun göçmenlik seviyelerine ilişkin endişelerine karşın, belirli işleri yapmaları için daha önce göçmen işgücünü istihdam etmiş olup olmadıkları ya da gelecekte istihdam edip etmeyecekleri sorulduğunda, oldukça yüksek sayıda kişi bunu daha önce yaptığını ya da yapmaya hazır olduğunu belirtti. Yarısından çoğu (%53), inşaat işi, temizlik işi (%58) veya taksi şoförlüğü (%51) için göçmen iş gücü kullanmış olduğunu ya da kullanabileceğini belirtti.

Ayrıca, göçmenliğin çok yüksek olduğunu düşünen İngilizler arasından bazıları, aniden işsiz kalsalar bile, genellikle göçmen iş gücü ile ilişkilendirilen belirli türlerdeki işler için başvurmayacağını belirtiyor. Bu grubun üçte birinden daha azı, bir inşaat işi (%31) ve yalnızca %36’sı taksi şoförlüğü için başvuracağını belirtiyor.  Benzer şekilde, temizlik işi ve mevsimlik tarım işleri söz konusu olduğunda, İngilizlerin sırasıyla %36’sı ve %35’i bu tür işler için başvurmayacaklarını belirtiyor.

TransferGo CEO’su Daumantas Dvilinskas, verilere ilişkin olarak şunları söyledi:

“YouGov tarafından gerçekleştirilen araştırmamız, İngilizlerin göçmenliğe yönelik tutumlarının temelindeki çelişkileri gösteriyor. Müşterilerimiz, çalışkan ve ülkelerindeki ailelerini ve kendilerine bağımlı olanları desteklemek için Birleşik Krallık’ta temel işlerde çalışan insanlardan oluşuyor. İnsanların göçmenliğin çok yüksek olduğunu söylemesi, aynı zamanda göçmenlerin iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtmesi ve bazen de kendileri için çalışmak üzere göçmenleri istihdam etmesi mantıklı değil. Bu verilerin Birleşik Krallık’ta göçmenliğe ve çalışmaya ilişkin daha mantıklı ve ölçülü bir tartışma ortamının oluşmasına katkıda bulunmasını umuyoruz.” Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

İŞTEİLHAM
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d blogcu bunu beğendi: